Új barkácsáruház a Váci úton

  •  
  •  
  •  

Újpesten, a Váci úton nyitotta meg huszadik magyarországi áruházát a Praktiker, egy korábbi barkácsáruház helyén. A hálózat újpesti egysége a lánc legnagyobb alapterületű és leggazdagabb áruválasztékú áruháza, webshop-átvevőhelyként is működik.

Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, az ingatlanpiac fellendülésével jobban teljesít a kereskedelem, jóval többet vásárol a lakosság, mint korábban. Ez indokolja, hogy a Praktiker, új tulajdonosával a háta mögött, Újpesten bővít. A nyitás egyébként azért is jelentős, mert a Praktiker hat éve adott át utoljára új áruházat. Az új Váci úti üzletegység nyolcvan új munkahelyet teremtett, a lánc bevásárlóhelyei közül a legnagyobb alapterületű és választékú.

A Praktiker hagyománya, hogy plébános is megáldja az újonnan nyíló bevásárlóegységet. A Váci úti áruházat Horváth Zoltán plébános, Újpest díszpolgára áldotta meg. Nem ez az első alkalom, hogy egy cég Újpestet választja, vagy itt szeretne bővíteni. A Praktiker hosszú távú szerződést kötött az épület bérlésére az ingatlan tulajdonosával, ami hosszú távú munkalehetőséget-munkahelyet is jelent.

MOA