Új bejárata lesz a Kis Vásárcsarnoknak!

  •  
  •  
  •  


A Főtér-programhoz kapcsolódva – az ütemesen haladó kivitelezési munkálatokon túl – a Szent István teret már eddig is számos egyéb beavatkozás érintette. Néhány hete sor került a tér északi oldalán lévő kis-piac melletti egykori húsbolt lebontására, az újságos pavilon áthelyezésére, valamint a felszabaduló területen egy kisebb parkoló kialakítására. A bontás következtében az István út felől is láthatóvá vált a kis-piac épületének teljes keleti homlokzata és bejárata, mely azonban korántsem felel meg a városképi elvárásoknak.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A Csarnok és Piac Intézmény megbízásából most elkészült a homlokzat felújításának és átalakításának terve. A Troll István építész által és a Tervtanács ajánlásának figyelembevételével tervezett elegáns kapuzat méltó módon hangsúlyozza az épület bejáratát, mely fölött egy nagyméretű tábla ad tájékoztatást az erre járóknak. Az engedélyek beszerzését követően remélhetőleg még nyáron elindul az építkezés, ennek mintegy előkészítéseként már eltűntek a homlokzatról a városképet rontó gépészeti berendezések, így a kapuzat elkészültéig a homlokzat egésze is megújul majd.

Az István téri főbejárat megvalósításával azonban nem zárul le a kis-piac felújítása és környezetének rendezése. Már készülnek az épület déli oldala menti sétány és az ahhoz csatlakozó vendéglátó teraszok tervei. A jelenlegi – többségében igen rossz állapotban lévő – előtetők helyére pedig egységes tervek alapján, azonos szerkezetű eső- és napvédő ernyők kerülnek  tudtuk meg Berényi András főépítésztől.

 – A Piac István út felőli oldalán felszabaduló terület következtében láthatóvá vált a kis-piac homlokzata és bejárata, mely városképi szempontból nem felel meg a mai kor elvárásainak. A bejárat felújítása időszerűvé vált, ezzel biztosíthatjuk, hogy a majdani Új Főtérhez méltó kapu fogadja a Piacra érkező vásárlókat, valamint a kereskedők részére a korszerű rakodás lehetőségét is. – fűzte hozzá Dr. Trippon Norbert alpolgármester.