Új beruházás a Messer újpesti gyárában

  •  
  •  
  •  

A Messer Hungarogáz Kft. Váci úti központjában felújította az építészetileg is kiemelkedő értéket képviselő téglaarchitektúrás üzemcsarnokát. Az új épületrészeket ma, szeptember 21-én délután mutatták be a sajtó képviselőinek.

A sajtóbemutatón Bohner Zsolt, a Messer Hungarogáz Kft. ügyvezető igazgatója, Kendik Géza a terveket készítő A4 Stúdió vezető építésze, és Wintermantel Zsolt beszélt az új beruházásról. A felújítással az üzemcsarnok visszakapta eredeti külsejét, és helyt ad egy új, világszínvonalú palacktöltési technológiának. „Izgalmas feladat volt számunka a múlt és jelen építészetének ötvözése, a kivitelezés koordinálása egy folyamatosan működő üzemben” – mondta el Kendik Géza.

Kiemelten fontos szempont volt a tervezés során a zajszigetelés is a környező lakóövezet miatt, hiszen a környéken lakókat többször jelezték, hogy zavarja őket a gyártással járó zaj.  A megújult üzemcsarnok a szomszédos lakóházaktól egyfajta zajvédő falat is jelent, mindemellett el is határolja az üzemi területet. Dr. Szabó Béla a kerület önkormányzati képviselője is elmondta, örül a környéken élők nyugalma érdekében tett beruházásnak, és annak, hogy a probléma megoldásában partner volt a Messer Hungarogáz Kft.

J. M.