Új betegnyilvántartás az SZTK-ban

  •  
  •  
  •  

Az újpesti SZTK tulajdonosa október elsejétől Újpest Önkormányzata, amely azonnal, mintegy sürgősségi beavatkozásként, hozzálátott a rendelő felújításához. dr. Varga József, a rendelőt működtető társaság igazgatója, dr. Király Ferenc orvos igazgató, valamint Razsovich József, az Észak-Pesti Ingatlan–és Térségfejlesztési Zrt. (ÉPIT Zrt.) vezérigazgatója a helyszínen számolt be a felújítás részleteiről.

Az utolsó pillanatban
– A szakrendelő önkormányzati átvételét hosszú és alapos tervezés előzte meg. Az önkormányzat szándéka világos volt: az újgazda, saját költségén és uniós pályázati forrásból korszerűsítést hajt végre. A ráncfelvarrás halaszthatatlan, annak ellenére is – mondja dr. Varga József –, hogy az önkormányzat végső célja egy korszerű, új rendelőintézet felépítése. – A szakrendelő szinte az utolsó pillanatban vette át az önkormányzat, hogy biztosítsa az újpestiek színvonalas egészségügyi ellátását. Ugyanakkor számos olyan dologgal is szembesülünk, ami a főváros számlájára írandó. Az eltelt három napnak ez is a tapasztalata – fűzte hozzá.

Lépésről, lépésre
Razsovich József, az ÉPIT Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a részvénytársaság a közbeszerzési pályázatok kiírásában, a munkálatok lebonyolításában vesz részt. Elsőként a betegek közérzetét javító felújítási munkák veszik kezdetüket. A pénzhiány miatt abbamaradt a mellékhelyiségek felújítása, ahol ez mégis megtörtént, ott a vandalizmus tett kárt: elvitték, ami mozgatható volt. Megújulnak a liftek, kifestik a lépcsőházat, a kopott linóleumot újjal pótolják. –
A betegek az épületben töltött idejük kilencven százalékát várakozással töltik, nem mindegy milyen körülmények között teszik ezt – mondta a vezérigazgató. – Folyik a közbeszerzési eljárás, heteken belül kihirdetik a nyertes pályázót és indul a munka. Tavaszra újabb közbeszerzési eljárással választják ki a kazán és a nyílászárók cseréjét végző céget.

Új betegnyilvántartás
Dr. Király Ferenc orvos-igazgató a korábban is elismert gyógyítómunka folytonosságát ígéri, továbbá az ellátás korszerűsítését: hétfőn indították az új betegnyilvántartási számítógépes rendszert. A rövidebb előjegyzési idő, a megszépülő környezet a betegekre és az orvosokra egyaránt jó hatással lesz.

B. K