Új diákpolgármestert választott Újpest

  •  
  •  
  •  

Vekszler Jakab, a Babits Mihály Általános Iskola és Gimnázium jelöltje nyerte a 2015-ös diákpolgármester-választást, így a következő egy évben ő viselheti a város diákpolgármestere címet.

Az Újpesti Kulturális Központ által idén nyolcadik alkalommal megrendezett Újpesti Diáknapokon, hagyományosan, a záró eseményen került sor a diákok új elöljárójának megválasztására. A posztért ringbe szálló három diák a Városháza Dísztermében, április 17-én délután egy utolsó, nagy és nyilvános kampánybeszéddel, valamint a programjaik ismertetésével mérkőzött meg egymással a szavazatokért. A megtisztelő titulusért nem csak a szavazótábort, hanem a szigorú szakmai zsűrit is meg kellett győzni. A végső győzelemhez ugyanis ötven százalékban ez szükségeltetett. Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest IV. tanterületének igazgatója, Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő, Renge Zsolt önkormányzati képviselő, és Balla Barbara leköszönő diákpolgármester az indulók rátermettségét nagy figyelemmel vizsgálta. A beszédek után kérdéseket tettek fel a jelölteknek programjukkal kapcsolatosan.

Ebben az évben Vekszler Jakab, a Babits Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákja szerezte meg a mandátumot, mely a következő Újpesti Diáknapok végéig szól. Az új diákpolgármester elsőként vetélytársainak gratulált, majd lapunknak elmondta:
– Úgy gondolom, tényleg nagyon szoros volt a verseny a győzelemhez. A másik két jelölt társ is nagyon jó programot állított össze, és jól is adták elő a beszédüket. Izgultam, hogy ki lesz a győztes, és nagyon boldog voltam, mikor az én nevem mondták!
A nyertes a Díszteremben elődjétől, Balla Barbarától vehette át a város kulcsát. Az első hivatalos felkérései pedig már hivatalba lépésének első napján gyűlni kezdtek naptárában. Vekszler Jakabnak és stábjának mi is gratulálunk a győzelemhez!

R.ZS.