Új elképzelések mentén

  •  
  •  
  •  

Körvonalazódni látszik az idei évi költségvetés, melynek bevételi és kiadási főösszege információink szerint 17 milliárd forint. Úgy tudjuk, hogy ebből az összegből egy munkahelyteremtő és munkahelymegőrző beruházási program is elindul. Megkerestük az illetékest Dr. Trippon Norbert alpolgármester is, aki elmondta, hogy ezek a számok még nem hivatalosak, az egyeztetések jelenleg is folynak.

Munkahelyteremtő és munkahelymegőrző beruházások a 2009. évi költségvetésben:
                         
          Főtér program: 500 millió Ft
          Szakrendelő felújítása: 250 millió Ft
          Templomok felújítása: 20 millió Ft
          Parkok, játszóterek felújítása: 230 millió Ft
          ÖKO – program: 100 millió Ft
          Út, parkoló, járda építés: 280 millió Ft
          Térfigyelő rendszer fejlesztése: 20 millió Ft
          Intézményi felújítások: 500 millió Ft
          Kátyúzás, járdajavítás: 96 millió Ft
          Informatikai fejlesztés: 35 millió Ft
Mindösszesen: 2 milliárd 31 millió Ft
Épít Zrt. megvalósításában: (üzleti terv egyeztetés alatt)
–     Káposztásmegyeri beruházások kb. 800 millió – 1 milliárd forint

– A költségvetés az új gazdaságpolitikát tükrözi, melynek lényege, hogy úgy gazdálkodunk, hogy ne adósodjunk el, miközben jusson arra, hogy befektessünk a jövőbe, arra, hogy megőrizzük a munkahelyeket, és arra, hogy munkahelyeket teremtsünk.

Megőrizzük a közel 2800 fő köztisztviselő és közalkalmazott munkahelyét, továbbra is biztosítani fogjuk családjuk  megélhetését. Ugyanúgy megőrizzük a munkahelyüket, mint ahogyan a Szociális Foglalkoztatóban  dolgozó mintegy 100 fő munkahelyét is megőriztük, amikor is a bezárás veszélye fenyegette a megélhetésüket. A dolgos kezek városunkra is ráférnek, többek között ezért is indul útnak a mintegy 378 millió forintos „Út a munkába” program. A program keretében legalább 150 fő munkanélküli újpesti részére tudunk, és fogunk folyamatosan munkát biztosítani. Ugyanakkor nem feledkezünk meg az újpesti kisvállalkozásokról és kiskereskedőkről sem. Amit tudunk, azt megtesszük értük. Az idén nem emeljük a helyiségek és üzletek bérleti díját, továbbá egy 20 millió forintos támogatási alapot is hozzáférhetővé teszünk, melyből az Újpesti Kereskedelmi és Iparkamarával egyeztetve nyújtunk számukra támogatást.