Új esztendő, új köszöntő

  •  
  •  
  •  

Újévi fogadáson köszöntötte Újpest jeles személyiségeit Wintermantel Zsolt január 10-én, pénteken este. Koccintással, Kék Duna keringővel indult a 2014-es esztendő.

A már hagyományos fogadás a Koncertmuzsika Zenekar hangversenyével kezdődött az Újpesti Polgár Centrumban.  Egy újévi koncerthez illő könnyed művek csendültek fel, így nem maradhattak ki Strauss, Kálmán Imre, és Lehár művei sem. A Koncertmuzsika Zenekart Geszti Tamás vezényelte, a koncerten közreműködött Ötvös Csilla operaénekes.

A hangverseny után Wintermantel Zsolt mondta el köszöntőjét. A polgármester összegezte az elmúlt év történéseit, eredményeit. Beszélt arról, hogy eddig országgyűlési és fővárosi képviselőként is dolgozott, de a megváltozott törvények ezentúl erre nem adnak lehetőséget. Bejelentette, hogy az idei választásokon Újpest polgármesteri székéért méretteti meg magát.

-Nem árulok zsákbamacskát, már az új jogszabályok megalkotása előtt világossá tettem: én Újpestet választom. Az itteni polgármesteri tisztségért indulok. Itt élek, újpesti vagyok, sokat kaptam ettől a várostól, és szeretnék még sokat tenni ezért a közösségért – mondta a városvezető.

Az Újpest Díszpolgára cím 2013-ban újbóli életre hívásának 20. jubileumát ünnepelte. 1993 óta harmincegy jeles személy vehette át a címet. Tavaly Wintermantel Zsolt emléklappal elevenítette fel a díszpolgárok elismerését. A köszöntő után azok vették át az emléklapot, akik 2013-ban valamiért nem tudták. Így Kapolyi László akadémikus, Keztyűs József vállalkozó, Bíró Lóránt az újpesti Clarisseum plébánosa, és Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus is. A fogadás koccintással, vacsorával zárult.