Új fecskéket vár a garzonház

  •  
  •  
  •  

A kertváros szívében, a Blaha Lujza utcában lévő Fecskeházban három
megüresedett lakás bérlésére kínál pályázati lehetőséget fiatal házasoknak az önkormányzat. Pályázni november 25-ig lehet.

A fiatalok garzonháza, közismert nevén a Fecskeház nyújthat otthont – átmeneti időre – a fiatal házasoknak, illetve a közjegyzői okirattal igazoltan élettársi kapcsolatban élőknek. Az önkormányzat a Fecskeházban kedvező körülményeket kínál, ugyanakkor, hogy elősegítsék a későbbi lakásvásárlásukat, lakáscélú előtakarékosság meglétét kéri a pályázat során a fiataloktól. Amikor a házaspárok anyagi körülményei javulnak, illetve lakást vásárolnak, cserélődhetnek a lakók, és ismét lesznek pályáztatható lakások. Ezeket a 35. életévüket be nem töltött, keresőtevékenységet folytató, illetve nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytató fiataloknak ajánlják.

A bekerülés előfeltétele például, hogy a pályázat benyújtását megelőzően legalább egyikük 3 éve rendelkezzen újpesti bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel, és a házastársak sem együttesen, sem külön-külön ne rendelkezzenek önálló lakással. Ezúttal két földszinti (28 es 29 négyzetméter alapterületűek), továbbá egy második emeleti (29 négyzetméteres), összkomfortos lakás vár beköltözőket.

Pályázni november 25-ig lehet.

A részletes pályázati feltételeket tartalmazó ismertető és a pályázati formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján
(Budapest IV., István út 15.) szerezhető be, vagy letölthető INNEN.

BK


Az önkormányzat szívén viseli a fiatalok életkezdését, ezért is tartja fenn a Fecskeházat, amely csendes, kertvárosi környezetben, ám jó megközelítési lehetőséggel, a pályakezdő fizetésekhez méri szolgáltatásait. Egyben segíti
a fiatal házasok életkezdését, és ösztönzi a családalapítást is. Számos, ma már többgyermekes család kezdte életét a Fecskeházban. A babaköszöntő csomag, a bölcsődék fenntartása es férőhelybővítése, az óvodák fejlesztése, a játszóterek megújulása és bővítése mind-mind a fiatal házasok és kisgyermekes családok érdekében történik.