Új fényben ragyognak az újpesti óvodák

  •  
  •  
  •  

2011 őszén asztalhoz ültek az újpesti önkormányzat és a vállalkozók képviselői. Az eszmecsere eredményeként megindult folyamat egyik állomása az az akció, amelynek keretében az újpesti székhelyű General Electric korszerű, energiatakarékos fényforrásokkal szerel fel öt óvodát.

A Wintermantel Zsolt kezdeményezésére létrejött Gazdasági Találkozó után az Önkormányzat képviselői tavaly október óta egyeztetnek a helyi vállalkozásokkal arról, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, hogyan tudnak kapcsolódni a városrész életéhez, illetve arról, hogy a városvezetés miben tudja segíteni a helyi cégeket.

A General Electric elsősorban termékekkel, eszközökkel tudja támogatni Újpestet, ennek eredménye a mostani ajándékozási akció is. A cég és a város közötti jó kapcsolat és együttműködés újabb példája, hogy ezúttal öt óvodában újul meg a világítás – erről Tulipánt Zsófia, a cég marketing menedzsere beszélt az átadáson.

A Virág utcai óvodában került sor a többszáz energiatakarékos, illetve energiahatékony fényforrás átadására. Az eseményen megjelentek az érintett óvodák vezetői, a GE képviselői, illetve Wintermantel Zsolt is.

Újpest polgármestere elismerően szólt arról a jó és gyümölcsöző kapcsolatról, amely a több mint 100 éves Tungsram utódjaként működő General Electric és a város között van. A polgármester szerint a mostani kezdeményezés nemcsak az elektronikai nagyvállalatnak, de az óvodákat fenntartó önkormányzatnak is hasznot jelent, hiszen az energiatakarékos izzók, mintegy 70 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, azaz arányosan ennyivel többet spórol az intézmény és a város. A takarékosságról szólva Wintermantel kijelentette: Újpest is csatlakozik a március 31-ei Föld Órája akcióhoz és ebben az órában lekapcsolják majd a Városháza díszkivilágítását.

A megspórolt pénzt az ovik a gyerekekre, fejlesztésükre költhetik. Ehhez járult hozzá a GE azzal a kis külön ajándékcsomaggal, amelyben íróeszközöket, színes ceruzát, gyurmát és egyéb készségfejlesztő eszközt adtak át az óvodavezetőknek.

A mostani akció keretein belül a Virág, a Homoktövis, a Királykerti, a Lakkozó és a Pozsonyi Óvodák kaptak energiatakarékos kompakt fénycsöveket, illetve energiahatékony halogén lámpákat.