Új gyepszőnyeg borítja a Cérna-pályát

  •  
  •  
  •  

Vadonat új fű borítja az egykoron szebb napokat látott újpesti Cérna-pályát. Az UTE utánpótláskorú labdarúgóinak bázisán a pálya egésze újra lett füvesítve, egyes területeken, például a kapuk előtt gyepszőnyeget is felhasznált a kivitelező. A munkát nem egészen három hónap alatt végezte el Gubacsi Attila cége, amelynek piaci értéke 8-9 millió forint volt. Trakperger Árpád, az UTE futballszakosztályának technikai igazgatója elmondta, a szakosztály maga gazdálkodta ki a felújításhoz szükséges összeget.

A felújított játéktéren egy U19-es derbi volt az első mérkőzés. Az UTE és a Ferencváros fiataljai vívtak ádáz csatát, amelyet megelőzően Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Őze István, az UTE klubigazgatója köszöntötte a csapatokat, és adta át a pályát a labdarúgóknak.

– A gyepszőnyeg nagy előnye a fűvel szemben, hogy a nagy eső nem tudja kimosni a földből, teljesen gyommentes, a speciális fűmagkeveréknek köszönhetően ellenáll a szárazságnak és a betegségeknek – mondta büszkén a technikai igazgató. – A center pályán történt felújítás keretében automata öntözőrendszer kiépítésére is sor került. A megtervezett vízeloszlásnak köszönhetően, például nem történhet meg, hogy a pálya egyik része túl sok, a másik túl kevés vizet kapjon.

Megtudtuk, hogy a föld alatt csövek, mágnes szelepek és szórófejek biztosítják az öntözést. A  vezérlőbe táplált program határozza meg, hogy a pálya melyik részben működjön éppen az öntözés. A szemlélő ebből csak annyit vesz észre, hogy az addig rejtett szórófejek kiemelkednek a fűből, elindul az öntözés, majd az locsolásra szánt idő leteltével a fejek visszabújnak a földbe.

– A centerpálya kapu mögötti területen egészen a hátsó,műfüves pályáig végigvezető sétányt aszfaltozása is elkészült – folytatta Trakperger Árpád. -  Gépkocsi parkolót is kialakítotunk és lassan elkészül egy, a nézők kényelmét szolgáló lelátó  is. Reméljük, a szép, minden igényt kielégítő pályán egyre jobban futballoznak majd a fiaink, és sok örömöt szereznek a mérkőzéseinkre kilátogatő drukkereinknek.

(gergely)