Új hely a küzdősportoknak

  •  
  •  
  •  

Jól megérdemelt változásokon megy át az újpesti sportélet. Az elmúlt években folyamatos megújulások és fejlesztések teszik egyszerűbbé a lila-fehérek dolgát.

A változások 2010-ben kezdődtek. Újpest Önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet kapcsolata pozitív irányba változott. Az együttműködésnek köszönhetően széleskörű fejlesztések indultak, amit az elmúlt években már tapasztalhattak is az újpestiek. A magyar államtól saját tulajdonba vett Szilágyi úti Sportközpont teljes renoválása és korszerűsítése után most a megyeri úti judóterem is megújul, és igazi, XXI. századi körülmények várják a közeljövőben a sportolni vágyókat. A Magyar Judo Szövetség és az UTE finanszírozásában az általános iskolákban (Csokonai Gimnázium, Homoktövis Általános Iskola) is új, küzdősportolásra alkalmas termek épültek a közelmúltban. A Szent László téri épületben pedig már javában zajlanak az átalakítások az új dojo (küzdősportterem) kialakítása érdekében. Itt kaphat helyet az eddig újpesti otthon nélkül üzemelő Karate Szakosztály is.
A beruházás Újpest Önkormányzatának segítségével az UTE finanszírozásában valósul meg.

A kedvező változások folytatódnak. Már készülnek a tervek a Tábor utcai ingatlanok és sportpályák teljes fejlesztésére. A lila-fehér szurkolók örömére pedig idén a Megyeri úti stadion is megújul.

D.V.