Új helyet kapnak a fiatalok?

  •  
  •  
  •  

Új közösségi helyeket kaphatnak a káposztásmegyeri kisgyermekesek és a fiatalok. Wintermantel Zsolt polgármester múlt héten bejáráson tekintette meg a játszótéri “helyzetet” a városrészben. A látogatáson találkozott szülőkkel és tizenévesekkel is.

A Káposztási Családok Egyesülete “játszótéri anyukákból” alakult. A szervezet legfőbb célja – a helyi érdekképviseleten, a gyermekek, szülők körülményeinek javításán túl -, hogy közösségi ház nyíljon a városrészben. Ez persze egyelőre túlmutat az önkormányzat lehetőségein, hiszen egy ilyen intézmény felépítése mellett, annak működtetése is jelentős anyagi erőforrásokat igényel.

A lelkes anyukák örömmel fogadták a polgármestert, aki a közösségi házat ugyan nem ígérte meg, legalábbis belátható időn belül, de azt vállalta, hogy a mindennapi kényelemhez szükséges kisebb igényeket az önkormányzat rövid határidőn belül teljesíti. Így lehet, hogy a káposztásmegyeri kisgyermekesek hamarosan új játszóeszközöknek és fáknak örülhetnek. Wintermantel Zsolt szintén megígérte, hogy az önkormányzat intézkedik: legyen víz a játszótéren. Erre persze valószínűleg tavaszig várni kell majd.

A Káposztási Családok Egyesülete – amennyiben sikerül megfelelő ingatlant találni – hamarosan közösségi helyiséget is kap. Erre vonatkozóan már korábban is folytak tárgyalások.

Másik, a kisgyermekes anyukákat foglalkoztató és bosszantó kérdés végére is pont kerülhet. Miközben ugyanis a szülők arról panaszkodtak a polgármesternek, hogy a helyi tizenévesek esténként, éjszakánként a játszóteret használják találkozóhelyül, éppen arra vetődött néhány fiatalember, akik egyébként szívesen csatlakoztak a beszélgetéshez.

Noha a fiatalok egyébként nem zajosak, de esti találkáik után meglehetősen szemetesen hagyják el a játszóteret, csikkek és egyéb hulladék marad utánuk. A spontán egyeztetés eredményeként Wintermantel Zsolt és a tinik megállapodtak arról, hogy a játszótér közelében kifejezetten a fiatalok számára hamarosan parkot alakítanak ki. Ezzel megszűnhet a játszótéri “bandázás” és a fiataloknak se kell messzire menniük, ha kulturált környezetben akarnak találkozni egymással.