Új helyszíneken az Áldozatsegítő Hálózat

  •  
  •  
  •  

Újabb iskolák, ezúttal az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola 5. a és a Megyeri Úti Általános Iskola 6. a osztályában tartották az Áldozatsegítő Hálózat újabb interaktív foglalkozásait, amelyeken Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Budapest IV. Tankerületének igazgatója is részt vett.

A rendhagyó tanórákon a diákok körbeülnek, a foglalkozások témája többek között a konfl iktuskezelés több lehetséges formája, beleértve azt is, amikor a diákok kezdeményezői vagy elszenvedői valamilyen konfrontációnak. Az eddigi foglalkozásokból egyértelműen látszik, hogy a felsős korosztály fogékony a projekt témája iránt, kérdésfelvetéseik találóak, és határozott válaszokat adnak arra is, ők hogyan kezelnék a különböző szituációkat.

Ismert: majdnem kétszáz újpesti iskolás osztályt, huszonöt tantestületet, valamint a nyugdíjasotthonok lakóit szólítják meg az Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten című, európai uniós támogatással megvalósuló projekten belül az ismertető és a tájékoztató előadások. Ezen alkalmakkor elsősorban a tipikusnak mondható veszélyhelyzetekre és azok elkerülésére helyezik a hangsúlyt. Jelenleg iskolákban zajlanak a tréningek.

MOA