Új hidak Káposztásmegyer II-n

  •  
  •  
  •  

Káposztásmegyer II. lakóközössége az utóbbi időben sok előremutató és ígéretes jelenség és összefogás tanúja lehetett, ami jelentős kulturális, társadalmi és szellemi fellendülést hozhat a fiatal kerületrészbe.

Néhány hónapja megalakult a Káposztási Családok Egyesülete, amelynek 10 kisgyermekes család alkotja a magját, és elsősorban a családosok összefogását, a környékért való tevékenykedést tűzték zászlajukra. Egyik rangos céljuk a helyi értékek védelme, ami nem csak a természeti és épített értékek megbecsülését jelenti, hanem a minőségi szolgáltatást nyújtó helyi cégek népszerűsítését, eszmei támogatását is. A velük kialakított együttműködési rendszerben a pártoló tagok kedvezményeket is igénybe vehetnek majd.

Az Egyesület megbeszéléseihez ideiglenesen a Homoktövis Általános Iskola ad otthont, amely helyszínt biztosított az első rendezvényhez, az október 9-én délelőtt tartott Családi Naphoz is. Ezen a napon mutatkozott be az Egyesület a káposztásmegyeri családoknak, gyermekeknek szóló játék- és sportprogramokkal, arcfestéssel, ötletládával, kérdőívvel, frissítőkkel, házi süteményekkel és információs pulttal várva az érdeklődőket.

A rendezvényen több mint 150 látogató vett részt.
Nemcsak ezzel az új kapcsolattal büszkélkedhet a Homoktövis Iskola ettől a tanévtől. Szeptembertől együttműködő partnere az első helyi szinten működő, szintén közösségformáló erőként is fellépni kívánó nyelviskolának, a Blue Peternek.

Ezek az új törekvések, lehetőségek nagy valószínűséggel tovább növelik majd zöld területei miatt eddig is kellemes élőhelyként számon tartott településrész értékét. Különösen, ha minden ott lakó magáénak érzi majd az Egyesület mottóját: Azt tegyük másokkal, amit szeretnénk, hogy velünk tegyenek.

Dr. Hubáné Pásztor Mónika, a Káposztási Családok Egyesületének alapító tagja,
Smohay Ferenc elnök és

Földesiné Gyöngyösi Klára, a Homoktövis Általános Iskola igazgatója