Új hinták, fák a játszótéren

  •  
  •  
  •  

Helyszíni bejáráson tekintette meg a polgármester a Káposztásmegyer II. játszótéren és környékén elvégzett fejlesztéseket.

Nagyon jók az új hinták, a fáknak is nagyon örülünk – mondta a két gyerekét terelgető anyuka a polgármesternek, aki péntek délelőtt látogatott Káposztásmegyer II.-n található játszótérre.

A Hajrá Újpest Városfejlesztési Program részeként az Újpesti Városgondnokság Kft. munkatársai nemrégiben új játszóeszközöket – 2 darab bébihintát, egy csúszdát – továbbá egy csapot helyeztek ki. Ezen kívül hét szomorú fűzfát is ültetettek, amelyek nyáron már árnyékot fognak adni.

Mint arról korábban beszámoltunk, október elején Wintermantel Zsolt a Káposztásmegyer II. található játszótéren találkozott a Káposztásmegyeri Családosok Egyesületének képviselőivel. A szülők a játszótér felszereltségét kifogásolták, illetve azt, hogy a környékbeli tinédzserek találkozó helyként használják, ahol italoznak, cigarettáznak, szemetelnek, egyaránt zavarják a gyerekeket és az anyukákat, apukákat. ujpest.hu/hir/2172

Az önkormányzat az utóbbi problémára is talált megoldást, a játszótér környezetében két „randiparkot” alakított ki padokkal cserjékkel – köztük portugál babérmeggyfa bokrokkal – rejteket adó fákkal.