Új környezetvédelmi program

  •  
  •  
  •  

Új környezetvédelmi programot fogadott el februári ülésén a Képviselő-testület. A 2011-2016 közötti időszakra vonatkozó program célja közös természeti környezetünk korszerű védelme és fejlesztése.

1024×768

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A program fontos eleme volt egy több elemből álló légszennyezettség mérés. A város öt helyszínén elvégzett mérések szerint Újpesten a légszennyezettség sehol sem lépte át az egészségügyi határértéket. Az elkészült téli méréseket ugyanazokon a helyszíneken egy nyári mérés követi, amely további fontos adatokkal szolgál majd. Rádi Attila alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat saját mérőeszközök kihelyezésében gondolkodik. Ha ez megvalósítható, akkor folyamatosan kaphatunk majd adatokat a légszennyezettség mértékéről.

A program sok más kiemelkedő fontosságú feladat mellett hangsúlyozottan kezeli a kerületben élők, az itt működő termelő ágazatok képviselői és a polgármesteri hivatal összefogását. Nyilvánvaló ugyanis, hogy csak mindannyiunk együttes fellépése teszi hatékonnyá a természeti értékek megóvását. Hangsúlyt kap a környezetvédelem az oktatási intézményekben és a helyi médiumokban is. A program, miközben a hulladékgazdálkodástól a vizek védelméig felöleli környezetünk minden összetevőjét, folyamatos cselekvésre ösztönöz a felmerülő problémák gyors és hatékony megoldása érdekében.