Új közösségi színtér Káposztásmegyer II-n

  •  
  •  
  •  

Pénteken nyitotta meg kapuit az Újpesti Kulturális Központ legújabb intézménye, a Megyeri Klub Káposztásmegyer II-n. A helyi családok kezdeményezésére, önkormányzati támogatással megépült kis közösségi ház átadóján a környék apraja-nagyja megjelent. A megnyitót követően az aprónépek és szüleik ízelítőt kaphattak a rájuk váró programlehetőségekből. Volt táncház, iskolai előkészítő torna, daloló, manó torna, arcfestés, légvár és különböző kézműves foglalkozások.

 Június 7-ével új közösségi színtérrel gazdagodott Káposztásmegyer II. A Megyeri út  207. szám alatt megnyitott az Újpesti Kulturális Központ új tagintézménye, a Megyeri Klub. 

- Egy közösségi színtér átadásán vagyunk itt. Amit biztosan elmondhatunk: nincs közösségi tér közösség nélkül. Újpesten nem csak a Találkozzunk többször programsorozat eseményein mutatkoznak meg, de a kisebb-nagyobb közösségek most már jól láthatóan egymásra is találnak – fogalmazott az átadó ünnepségen Wintermantel Zsolt. – Egy civil szervezet, a Káposztási Családok Egyesülete fogalmazta meg, hogy bár Újpesten színes kulturális élet folyik, de Káposztásmegyer II-n még sincsen olyan állandó hely, ahol találkozhatnának. Most itt vagyunk az Újpesti Kulturális Központ új Megyeri Klubjában, amely szoros együttműködésben dolgozik a Káposztási Családok Egyesületével – így a polgármester.
Hozzátette: amilyen színes ez a környezet, olyan színes programok lesznek itt hamarosan. 
– Az önkormányzat tavaly ismerte fel, milyen komoly a civil igény arra, hogy Káposztásmegyer II-n is létrehozzanak egy közösségi színteret – mesélt az új intézmény megszületéséről Hortobágyiné Török Rita, az Újpesti Kulturális Központ igazgatója. – Miután megtalálta és megvásárolta a megfelelő méretű épületet, a korábbi fitness terem helyiségét, a belső kialakításnál az Újpesti Kulturális Központ mellett a Káposztási Családok Egyesületének véleményét is kikérték annak érdekében, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbb funkciónak megfelelő legyen 
Mint megtudtuk, a Megyeri Klub 100 négyzetméteres, két részre osztható, hangszigetelt helyiségből, valamint egy kisebb, 12 négyzetméteres foglalkoztatóból áll. Az intézmény állandó foglalkozásokkal, gyermek-, felnőtt tanfolyamokkal várja majd a káposztásmegyeri családokat. 
- Már három éve terveztük, hogy létrehozunk itt egy olyan közösségi teret, ahol a káposztásmegyeri családok kulturált körülmények között összejöhetnek és jól érezhetik magukat. A tervünk most valósult meg, aminek a helyiek láthatóan nagyon örülnek. A kisgyermekes családok mellett egy kifejezetten fiataloknak szóló klub létrehozásán is gondolkodunk, ahol többféle sportolási és kikapcsolódási lehetőség várná őket – mondta el a megnyitón Dr. Dabous Fayez Káposztásmegyer települési elöljárója. 
Az új intézmény az átadón igyekezett minél teljesebb képet nyújtani a főként kisgyermekes családoknak szánt foglalkozásaiból. A kicsiket ezen a délutánon elsőként bábelőadás várta a Tekergő bábszínház előadásában, majd néptánc bemutató következett Dénes Hajnalkával. A nagyobbacskák Jakus Tibor iskola előkészítő tornáját próbálhatták ki, azután közösen dalolhattak Pompos Barbarával. A bemutatók sorát Gerencsérné Hanyecz Klaudia manó tornája zárta.
– Nagyon örülünk, hogy végre megvalósulhatott a Megyeri Klub, hiszen két éve éppen azért alapítottuk meg az egyesületet, hogy megmutassuk: van itt akkora közösségi élet, amelyhez elengedhetetlen egy klubház. Örülünk, hogy ezt felismerte és támogatta az önkormányzat – hangsúlyozta Smohayné Simon Gyöngyvér, a Káposztási Családok Egyesületének egyik alapító tagja.
G.R.