•  
  •  
  •  

Június óta várja az érdeklődőket a Család és Gyermekjóléti Központ új közösségi tere a Károlyi utca 25. számú bérház földszintjén. A hangulatos közösségi tér a Városkapu-városrehabilitációs VEKOP-projekt részeként folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várja az újpestieket.

Ruszkai Zsolt igazgató, Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye vezetője elmondta, hogy szociális információ átadás történik a nyitvatartási időben, Újpest szociális szolgáltatásairól lehet kérdezni a munkatársakat. „Egy szociális munkatárs mellett családsegítő szakember is dolgozik, egyszerű tanácsadások, esetek feltérképezése ügyében keresheti őket Újpest lakossága.” Ruszkai Zsolt abban bízik, hogy a mindennapi ügyintézésekben elakadt személyek szívesen keresik majd fel ezt a közösségi teret és a szakembereket.

Egy frissen elindult előadássorozat is várta az érdeklődőket az új közösségi térben, a programsorozat társadalmi problémákat feszegetett, és az integrációt segíti elő. Ottjártunkkor éppen a függőségek témakörét mutatták be szakemberek, köztük egy addiktológiai konzultáns és a református egyház majd négy évtizede útjára indított drogmissziójának alapítója és vezetője. Egy másik alkalommal pedig a különböző generációk együttélési stratégiája volt a téma, továbbá előadássorozatot tartottak az okoseszközök kihívásairól, gazdálkodási tanácsokat is meghallgathattak a résztvevők, valamint a kapcsolati erőszak buktatóit is ismertetik a szakemberek.

Az új közösségi tér hétköznaponként 10-től este 6-ig várja egy szociális asszisztenssel és családsegítő szakemberrel a hozzájuk fordulókat a K25 aljában.

Egy másik VEKOP programot is tartottak a közelmúltban: családi délután volt szeptember 15-én a Család- és Gyermekjóléti Központ újonnan megnyitott közösségi terében. A gyerekeket óriás színesővel és játéksarokkal fogadták az animátorok az ökojátszótéren, később pedig a háztartások fenntarthatóságáról, a mindennapi környezettudatosságról hallgathattak meg előadásokat a nagy részt Újpest-Városkapu és Újpest-Központ környékéről érkezett résztvevők.

BJ

,