Új munkahely a Templom utcában

  •  
  •  
  •  

Újabb alkalmazottal bővült az optikus mester műhelye az Új Széchenyi Terv sikeres pályázójaként. A hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért kiírt pályázat Petka Katalin vállalkozása számára is új lehetőséget teremtett.

Petka Katalin optikus korábban az önkormányzat pályázatán is sikerrel vett részt, ezáltal bővíthette az üzlet eszközparkját. Azóta figyeli a különböző pályázati lehetőségeket, így akadt a TÁMOP projektre is. „Mindenképp szerettem volna felvenni egy alkalmazottat, úgyhogy kapóra jött a mostani pályázat” – mondja Katalin asszony.
„Az illetőnek regisztrált munkanélkülinek kell lennie, nyolc hónapon keresztül kapja a munkaügyi központ bértámogatását, nekem pedig plusz egy évig kell foglalkoztatnom. Ha a Start-kártyát is sikerül kiváltani, a járulékokat is fedezik, rám csak a különbözet hárul. Megkötöttük a szerződést, hamarosan munkába állhat a kolléga.”

A Petka Optika tulajdonosa nem titkolja, egy másik pályázat eredményét is várja: két orvosi műszerrel és egy számítógéppel szeretné bővíteni az eszközeit. És már kinézte az újabb projektet is: munkahelyi képzéshez próbál támogatást nyerni.

Á. T


MUNKAHELYTEREMTŐ TÁMOGATÁS
A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) 10 milliárd forint keretösszeggel munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalatoknak. Ezek szerint idén megduplázták a tavalyi 5 milliárd forintos keretet, számításuk szerint 2012-ben a 10 milliárd forintos keretből 5300-5550 új munkahely létesítéséhez, és 10 ezer meglévő állás megőrzéséhez járulnak hozzá legalább 600-800 vállalkozásnál.