Új öltöző várja az ifjú labdarúgókat a Cérna pályán

  •  
  •  
  •  

Régi álom valósult meg az UTE utánpótlás labdarúgók bázisán, az egykori Cérna pályán. Tavasszal megújult a centerpálya, már új, kifogástalan minőségű gyepszőnyegen rúghatják a labdát az ifjú újpesti futballisták. A héten ismét gazdagodott az egyesület, Wintermantel Zsolt felavatta a minden igényt kielégítő öltözőépületet.

– Nagy örömünkre elkészült a negyvenmilliós felújítás – mondta Trakperger Árpád szakosztályvezető. Köszönjük a Messer Hungarogáz Kft.-nek, hogy befizetett társasági adójuk segítségével a költségek hetven százalékát állta. A harminc százalék önrészt Újpest Önkormányzata fizette. Elmondhatom, nagyon hálásak vagyunk érte és ígérhetem, hogy munkánkkal és csapataink eredményeivel megháláljuk a bizalmat.

A szakosztályvezető elmondta, hogy az edzésekre, mérkőzésekre érkező gyerekeket hat, európai színvonalú öltöző várja, amelyekhez természetesen zuhanyzó és mellékhelyiségek is tartoznak. A fürdőben víz- és energiatakarékos zuhanyzó és világítás került beszerelésre. A sporttelep egyik épületére napkollektor is került, amelynek segítségével olcsóbb lett például a meleg víz.
A sporttelepen korábban elkészült már egy tornapálya is, ahol a futballisták, megfelelő időjárási körülmények között, kondicionáló edzéseket is végezhetnek.
– Az önkormányzat segítségének köszönhetően – a téli időszakban – a legkisebbek a Lakkozó utcai iskola tornatermében és a Halassy Olivér csarnokában is edzhetnek – újságolta Trakperger Árpád. – Persze, a Cérna pályán, a műfüvön egész télen tartunk foglalkozásokat a futballistáinknak.

(gergely)