Új parkolási rendszer az újpestiek érdekében

  •  
  •  
  •  

Sikeresen zárulhat az újpesti parkolási szokásokról készülő felmérés, amely adatokkal igazolja a városvezetés előzetes feltételezését arról, hogy a parkoló autótulajdonosok túlnyomó többsége nem kerületi lakos.

Hamarosan végéhez ér az újpesti parkolási szokásokról készülő kutatás értékelése. Mint arról korábban beszámoltunk, április elején több napon keresztül, nappal és éjszaka számlálták a Városközpontban, és a metróállomások 500m-es környezetében a parkoló autókat.

Rádi Attila alpolgármester az Újpesti Naplónak az előzetes eredményekkel kapcsolatban arról számolt be, hogy a központban parkoló járművek tulajdonosainak hatvan százaléka nem újpesti illetőségű. “A különböző napszakokban felvett adatok jól mutatják, amit eddig is feltételeztünk, hogy az újpesti parkolóhelyeket nagy részét nem a helyben lakók veszik igénybe. Ezen a lehetetlen állapoton mindenképpen változtatni kell, úgy, hogy az elsődlegesen az újpestiek érdekeit szolgálja. Az is igazolódni látszik, hogy a fizetős angyalföldi zónákból Újpestre vonultak vissza a belvárosba igyekvő autósok, azaz a kerületi utcákat P+R parkolónak használják az agglomerációból érkezők” – állapította meg Rádi Attila.

A felmérés eredményére alapozva kidolgozzuk az új parkolási rendszert, amely feltételezhetően a fizetős parkolás irányába mutat – közölte az alpolgármester. A kutatás kiértékelése és a parkolási helyzetre tett javaslatok a nyár a végére készülnek el. A végleges döntés felé vezető úton széleskörű párbeszédre törekszünk az újpestiekkel – szögezte le Rádi Attila.

– UN