Új pihenőpark és játszótér a Pozsonyin is

  •  
  •  
  •  

Az őszi játszótér és parkátadások sorában is kiemelkedő figyelmet érdemelt a Pozsonyi lakótelep tövében. Bár nem egyik napról a másikra, de folyamatosan változik, szépül Újpest közterületein az elénk táruló kép. Legutóbb a Pozsonyi lakótelep környéki gyermekek örülhettek egy minden szempontból ideális játszótér megújulásának szeptember 21-én.

A kikapcsolódást azonban nem csak a legkisebbek, hanem az idősebb lakosok is élvezhetik: az új játékok közvetlen szomszédságban alakítottak ki egy szemre is kellemes kicsiny parkot, ami már most találkahelyként – is – működik, szinte törzsközönséggel.
 
Az ünnepélyes átadáson dr. Trippon Norbert örömének adott hangot, hogy az elmúlt évek kitartó munkái ilyen látványos eredményekkel gazdagítják Újpest mindennapjait:
-Több, mint tízmillió forintból épült ki ez a pihenő- és játszópark, elég csak végigtekinteni a gyerekeken, hogy lássuk – érdemes odafigyelni a legkisebbek vágyaira is. S nem mehetünk el az idősek igényei mellett sem: a szüleink, nagyszüleink életében az ilyen kicsi, meghitt és nyugalmat biztosító, mindennapi beszélgetések találkahelyeire nagy szükség van – jellemezte az eseményt az alpolgármester.
Az ünnepi szalagot a terület szocialista képviselője, Szabó Gábor vágta át, akitől megtudtuk, hogy egy átfogó környéki tér-rehabilitáció kiemelkedő eseménye lett az avató:
-A „Dugonics utcai rehabilitációként” említhetjük mindazt, ami itt a lakótelep területén zajlott s folytatódik a jövőben is – nyilatkozta Szabó Gábor. – A házak előtti területeken tenyérnyi virágszigeteket alakítottak ki a lakók; itt a játszótér környékén eltakarították a balesetveszélyes, összetört kőpadokat és pingpongasztalokat, rá sem lehet ismerni a helyszínre. A közeli kutyafuttatót még Káposztásmegyerről is látogatják, ideszoknak az emberek, beszélgetnek, közösségek erősödnek a környéken.