Új rendelő épül a Kunhalom utcában

  •  
  •  
  •  

Az SZTK rekonstrukciója után a helyi egészségügyi megújulás következő lépéseként az önkormányzat a körzeti orvosi rendelők
felújítását végzi. Az elavult Kunhalom utcai felnőtt-háziorvosi rendelő helyett az önkormányzat újat épít. Erről Nagy István alpolgármestert kérdeztük.

– Mi szól az új rendelő építése mellett, és milyen forrásból látnak hozzá?
– Az elmúlt négy év tudatos gazdaságpolitikájának eredménye, hogy megteremtődött a pénzügyi lehetősége annak, hogy a járóbeteg szakrendelő rendbetétele után hozzálássunk a háziorvosi rendelők felújításához is. A Kunhalom utcai rendelő esetén azonban mérlegelnünk kellett. A jelenlegi rendelőt egykoron családi ház egy részén alakították ki. Ennek a felújítása ugyanannyiba kerülne, mint egy új felépítése, és megmaradna közös tulajdon is. Ez indokolja döntésünket. Szerencsés helyzet, hogy csupán apróbb kompromiszszumokra kényszerülünk, hiszen a rendelő szinte ott marad, ahol most is áll. A patika túloldalára, a meglévő üres telekre épül, így a közelben marad a gyógyszertár is. Az új rendelő tervezésénél nyilvánvaló szempont, hogy egészségügyi intézményt tervezünk. Esztétikusat, és ami a legfontosabb, a célnak megfelelőt.

– Mikor indulhat az építkezés?
– A rendelő terve engedélyezési szakaszban van, amit a kivitelező kiválasztása, továbbá majd az építkezés követhet. Véleményem szerint ősszel már megkezdődhetnek a munkálatok. A Kunhalom utcában működő négy háziorvosi praxis és a betegek szerencsés helyzetben vannak, hiszen nem csupán új rendelőt kapnak, de felépültéig a rendelés a megszokott helyen történik.

B. K.