Új tornaterem a százéves iskolában

  •  
  •  
  •  

Századik születésnapját ünnepelte a közelmúltban a Megyeri Úti Általános Iskola. Amint azt Hamzáné Szita Ilona igazgatónő elmondta, számtalan ajándékot kapott az ünnepelt, amelyek közül a legutóbbit vasárnap adták át. Az iskola felújított tornatermét vehetik birtokukba a nebulók, és természetesen az iskolában otthonra talált, Megyeri Tigrisek kosárlabdacsapata.

A teremavatón az igazgatónő rövid beszédében üdvözölte a megjelenteket, a sportolókat, a szülőket és nem utolsósorban az önkormányzatot képviselő Bartók Béla frakcióvezetőt, Szabó Béla és Hladony Sándor képviselőket, valamint Fericsán Kálmán tanár urat, Újpest sporttörténetének tudorát.
A rövid megnyitót követően a Megyeri Tigrisek apróbb és nagyobb kosarasai azonnal kipróbálták a termet, és számolatlanul szórták a kosarakat a rögtönzött mérkőzéseken.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által 2014 augusztusában határozatban elfogadott és támogatott egyesületi sportágfejlesztési koncepcióban szereplő 35 millió forintos beruházást Újpest Önkormányzata mintegy 10.5 millió forinttal támogatta, társasági adóból pedig 24.5 millió forintot gyűjtött össze a Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub.

GG