Új Uszoda Újpesten

  •  
  •  
  •  

Az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. a Fővárosi Vízművek Zrt. Kemény Zsigmond utcai sporttelepének déli részén – a Duna sor és a Tímár utca sarkánál – egy többmedencés sportuszoda komplexum, valamint egy 200 ágyas szálloda megvalósítását tervezi.
A tervet megtárgyalta és állásfoglalásában engedélyezésre alkalmasnak minősítette az Újpesti Tervtanács, melynek véleménye szerint az épület-együttes elhelyezése és megformálása a kialakult épített környezetbe megfelelően illeszkedik. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság június 9-ei ülésen tárgyalja az Új Uszoda ügyét.

Az épületegyüttes két – egymástól részben függetlenül működő – eleme az uszoda és a szálloda a Duna sor és a Tímár utca sarokterületére kerül. Az uszoda egyetlen, nagy lefedett terében két – különidejű használatra is alkalmas – versenymedence és az azokhoz tartozó lelátók létesülnek úgy, hogy a kiszolgáló helyiségek egy része a lelátók alá kerül. A versenymedence között egy önálló, kétszintes belső építmény létesül, melynek alsó szintjén a mindkét oldalt vendéglátó létesítmény kap helyet. A kisebb medencével egy térben egy kisebb tanmedence és egy melegedő-medence is lesz.
A szálloda a Tímár utcai oldalra kerül, úgy, hogy az épület előtt és mellett lesznek a felszíni parkolók, valamint a Tímár utcai előkertből lehet az épület alatti teremgarázsba jutni.
 
-Az UTE Szálloda és Sportközpont által tervezett létesítmény a szó szoros értelmében hiányt pótol, mivel mindezidáig Újpesten nem létesült sportolásra alkalmas fedett uszoda. A beruházóval folyatott előzetes egyeztetések során tisztázódott, hogy a létesítmény az UTE sportolóin és a Vízművek dolgozóin kívül lényegében Újpest egész lakosságát szolgálja, amennyiben lehetőséget biztosít az iskolai úszásoktatásra éppúgy, mint a felnőtt közönség sportolási igényeinek kielégítésére. Az 50 méteres medencéhez 820, míg a 33 méteres medencéhez 162 fő befogadására alkalmas lelátó épül, ami a létesítményt alkalmassá teszi kisebb versenyek, illetve tornák lebonyolítására is – tudtuk meg Dr. Trippon Norbert alpolgármestertől.