Új vásárcsarnok és kulturális központ épül

  •  
  •  
  •  

Tágasabb, modernebb, tisztább. Nagyobb lesz az áruválaszték, kényelmesebb a vásárlás. Megkezdődhet a Szent István téri piac és vásárcsarnok építése.

A 2012 és 2013-as Újpesti Párbeszédnek is már kiemelt témája volt a piac fejlesztése. A kérdőíveiből kirajzolódó közösségi véleményeket szem előtt tartva és elfogadva, a jelenlegi piaccal szemközti telken épül majd fel az új vásárcsarnok. Az építkezés ideje alatt a jelenlegi piac végig a vásárlók szolgálatában áll majd.

– A piac megújulását az is indokolta, hogy mai állapotában nem felel meg a kor követelményeinek –– mondja Rádi Attila alpolgármester. – Az új helyen a rakodás és a raktározás nem fogja zavarni a vásárlókat. A csarnok tiszta, rendezett és fűthető lesz. A vásárlóknak nem kell rekeszeket kerülgetniük, és a felmosó vizet sem fogják a járda mellé, az útra löttyinteni takarításkor. Könnyebben és kulturáltabban lehet majd parkolni, hiszen az épület alatt is lesz lehetőség erre.

– A piac megújítása is az újpestiek igényei szerint valósul meg – mondja dr. Molnár Szabolcs alpolgármester. – Teljesülni fog az egyik legfontosabb vélemény, hogy a piac mindenképp maradjon a Szent István téren és a felújítás miatt egyetlen napra se kelljen bezárni a vásárcsarnokot. Az új vásárcsarnok különlegessége még, hogy a tetején egy olyan kulturális központ épül, amely közel ezerfős rendezvényeknek ad majd otthont. Később években majd, az új épület környezete is átalakul. Új közösségi terek, szabadtéri színpad és egyedi világítás garantálja a modern, európai színvonalat.


Az újpestiek két legfontosabb kérése az volt, hogy a piac maradjon a mindenki által kedvelt és központi helynek tekintett Szent István téren, valamint, hogy ne vesszen el a klasszikus piaci hangulat. Mindkettő teljesül.

Marad a PiacWintermantel Zsolt Facebook-oldalán kiemelte: „Szeretnénk Újpesthez méltó körülményeket teremteni, ahol szélesebb lesz a választék és optimális az elrendezés. Mivel a piac továbbra is önkormányzati működtetésű lesz, így biztosítható, hogy az árak ne emelkedjenek csupán mert korszerűbb helyen zajlik a kereskedés.”