•  
  •  
  •  

Megérkezett a Városházára 100.000 db antigén gyorsteszt, aminek a felét lakosságarányosan átadja a 23 kerületnek, amelyek a jövő héten elkezdik a tesztelést a helyi igények szerint – írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A másik 50 ezer tesztből lehetőséget biztosítanak a szűrésre a nélkülözhetetlen városi közszolgáltató cégek dolgozói számára. A teszteket a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapesti Közlekedési Vállalat, a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Fővárosi Közterületfenntartó Vállalat használhatja fel.

 

 

Hozzáteszik: a főváros folytatja a szociális ellátásban dolgozók szűrését, kibővített tesztelési programban védi az idősellátásban és a hajléktalan-ellátásban dolgozókat.

„Sem a járványt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy kinek mi a feladata, csak az, hogy legyünk túl minél gyorsabban ezen a pusztító járványon. Mi folytatjuk a védekezést” – írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-posztjában. A főpolgármester hozzáteszi: ugyan a tesztelés és a járványügyi védekezés kormányzati feladat, „de a vak is látja, hogy a kormány – bár némileg növelte a tesztkapacitást – nem tud felnőni a feladathoz.”

„Megszoktuk már, hogy a kormány hű csatlósa, a propagandamédia segítségével lehülyéz minket, aztán persze csendben jön utánunk és kis késéssel azt teszi, amit Budapest” – jegyzi meg Karácsony Gergely.

, , ,