Újabb bomba a Nádor utcában

  •  
  •  
  •  

Az MSZP tisztújító közgyűlését követő reggelen, november 6-án ismét bombát találtak a párt újpesti irodájánál: egy járókelő vette észre a közvetlenül a bejárat előtt fekvő kibiztosított, távirányítós időzítővel ellátott csőbombát.

A környék utcáit lezárták, a 30-as, 30A és 147-es buszok is módosított útvonalon közlekedtek.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a szerkezetet a helyszínen hatástalanították, majd elszállították és biztonságos körülmények között vizsgálták meg.

A BRFK Bűnügyi I. Főosztálya visszaélés robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók vizsgálják, hogy az október 20-i, és a mostani eset között van-e bármilyen összefüggés – olvasható a www.police.hu oldalon.

Információink szerint a bomba egy hatástalanított ágyúlövedékből készült. Az egyetlen szerencse az volt, hogy készítője a kapcsolószerkezetet nem helyezte el a bombában, így az nem robbant fel. Kapcsolóval ellátva, aktiválva, körülbelül háromszáz méteres körzetben képes lett volna ember élet kioltására.