Újabb gyerekcsapat a Sóbarlangban

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai látogathattak el kedd délután a Leiningen utcai Sóbarlangba. A húszfős iskoláscsapat ezúttal is felhőtlen egy órát töltött a jótékony hatású helyen.

(archív fotó)

Hetek óta hátrányos helyzetű újpesti gyermekek csoportjai látogatnak el az Újpest kertvárosi részén található Sóbarlangba. A cég felajánlásának köszönhetően március 18-án, kedden az Újpesti Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből érkeztek iskolások, hogy kipróbálhassák a sóterápia jótékony hatását.
A barlang, nevével ellentétben, sokkal inkább emlékeztet egy lakályos szálloda wellness-részlegére, amelynek hangulatát a körben, a falakat borító sótömbök hangulatos megvilágítása, a félhomály biztosítja. Az egyik terem relaxálásra alkalmas, benne nyugágyakkal, a másikban pedig egy kis játszótér, játszó szoba várja a gyerekeket  sóhomokozóval, olvasó sarokkal, rajzasztallal. Körben mindenütt pedig ott a gyógyhatású só.

Mint ismert, a különleges kristálysópára tisztítja a légutakat, regenerálja a szervezetet, a só által kibocsátott negatív ionok tisztítják a levegőt, az átvilágított kristálysó pedig stresszoldó és nyugtató színterápiás hatású.

A gyerekek ezúttal is végigugrálták, játszották, lapátolták az egy órát és csak szállt a levegőben a jótékony só. A sorozat folytatódik; a következő héten is húsz kisgyermek látogathat majd el  a különleges hangulatú helyre a  meghívást felajánló Sóbarlangba az Újpesti Cseriti szervezésében.

G.R.