Újabb járda épül

  •  
  •  
  •  

Az Izzó lakótelep környezetében újabb fejlesztésre lehettek figyelmesek néhány nappal ezelőtt az itt élők. Az Önkormányzat ezúttal az Ugró Gyula utca végén épít járdát a Sporttelep utcáig a városrészek közötti gyalogosközlekedés megkönnyítése érdekében. Ezzel egy időben, az ütemezésnek megfelelően halad az Erdősor úti parkoló építése és a káposztásmegyeri úti járdafelújítások is elkészülnek a napokban.

A Hajrá Újpest! Városfejlesztési Program keretében Újpest-szerte több járdaszakasz megújul. Előző heti lapszámunkban még a Káposztásmegyeri úti felújításról számoltunk be, ezúttal pedig az elmúlt években kitaposott átjáró helyén a Sporttelep utca és az Ugró Gyula utca között épül új járda.

Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta: a tervezett új nyomvonal helyén eddig rendszeres volt az illegális gépkocsis áthajtás, amely úgy gondolom, hogy az új Erdősor úti körforgalom megépítése után most már végképp indokolatlanná vált. Az itt élő újpestiek jelzései és igényei alapján az önkormányzat úgy döntött, hogy ezen a korábban rendezetlen területen új járdát épít a két utca összekötésére. Így szeretnénk megkönnyíteni az itt élőknek a káposztásmegyeri iskolák óvodák, a Szilas Családi Park és a Halassy uszoda gyalogos megközelítését. 
Mint ismert tavaly új körforgalom épült az Erdősor út és a Sporttelep utca találkozásánál, a Sporttelep utca is új aszfaltburkolatot kapott, valamint hosszas várakozás végre teljes hosszában felújításra került a leromlott állapotú Erdősor út. Hamarosan megépül az említett útszakasz végén található parkoló, amit az újpestiek régóta várnak.

Rádi Attila kiemelte, ezek a fejlesztések a biztonságos, élhető Újpest megteremtésének irányába mutatnak. Igyekszünk megoldást találni számos évek óta húzódó probléma megoldására, ilyen pl. az Erdősor út 6-8 számok között található „murvás parkoló” is, amely helyén épülő parkoló munkálatai a befejezéshez közelednek. Az városban zajló út-és járdaépítéseknél kiemelt fi gyelmet fordítunk a zöld környezet megóvására, és rendezésére is.

U. N.