Újabb kutyafuttató

  •  
  •  
  •  

Újabb kutyafuttatót adott át december 12-én Rádi Attila alpolgármester és dr. Dabous Fayez képviselő az Ugró Gyula soron. A kutyák játszóterét a környékbeli kutyatartókkal egyeztetve hozta létre az önkormányzat.

2011-ben és 2012-ben három-három kutyafuttatót épített az önkormányzat Újpesten. A most átadott 2000 négyzetméter alapterületű.

“A helyi kutyatartók kezdeményezésére, és velük egyeztetve építettük ezt a kutyafuttatót” – mondta az átadón dr. Dabous Fayez, a választókerület önkormányzati képviselője. “Egyeztettünk velük arról, hogy melyik a legideálisabb a hely a felépítésére, hogy ne zavarja a többi lakót, illetve, hogy milyen eszközöket helyezzünk el benne” – tette hozzá a képviselő. Így különböző játszóeszközök, padok, és kutyaürülék gyűjtők kerültek a kutyafuttatóba.

A környékbeli kutyatulajdonosok elégedetten vették birtokba a területet. Rácz Jánosné már többször járt kutyáival a futtatón, szerinte azok a kutyatartók örülnek neki igazán, akik nem csak sétáltatni akarják a kutyájukat, hanem játszani is szeretnek velük, mert itt biztonságosan elengedhetik őket. De persze csak megfelelően szocializált kutyák tudnak együtt játszani az elkerített területen. A kutyafuttatót Rádi Attila alpolgármester és dr. Dabous Fayez adta át. A tervek szerint a következő kutyafuttatót a Szabadság parkban alakítja ki az önkormányzat.

J. M.