Újabb kutyafuttatók

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata 2014-ben is biztosítja a felelős kutyatartáshoz szükséges feltételeket azért, hogy a város utcái, parkjai, játszóterei még tisztábbak és kutyapiszokmentesek legyenek.

Az önkormányzat által indított Nem Nagy Dolog! kampány részeként idén is tovább folytatódnak Újpest-szerte a kutyafuttató-építések, az új szemetesek telepítése és a kutyapiszok-mentesítési akciók.

A Berda József utcában 2013 év végén épített kutyafuttató után, most egy újabb futtatót alakítottak ki a Rózsa utca 8-10 mögötti parkban. Mindkét helyen folyik a munka, a futtatókba kutyajátékok, közterületi padok, további szemetesek kerülnek az elkövetkező hetekben, a kutyák és gazdijaik kényelme érdekében.

Tavalyi megalakulása óta naponta két alkalommal járőrözik Újpest közterein az országosan egyedülálló Állatvédelmi Járőrszolgálat, amely a kutyák csipjeinek ellenőrzése mellett a rossz tartási körülmények ellen is fellép. Feladatai közé tartozik még a kutyafuttatók ellenőrzése és a személyes tanácsadás is.

Az önkormányzat továbbra is várja az ötleteket, javaslatokat kutyafuttatók létesítésére, új kutyapiszokgyűjtő szemetesek kihelyezésre, rongálások bejelentésére a www.ujpest.hu/nemnagydolog oldalon vagy a nemnagydolog@ujpest.hu email címen.


– Számos gazdi érez felelősséget a város tisztaságáért, és elismeréssel szólnak az önkormányzat tevékenységéről azok is, akik nem tartanak kutyát. Az önkormányzat elkötelezettségének újabb bizonyítéka a választókerületemben kialakítandó kutyafuttató, amit már mindenki nagyon várt – mondja Németh Edit Éva képviselő (képünkön).