Újabb népegészségügyi kampány indul

  •  
  •  
  •  

A népegészségügyi adó, az élelmiszerekben található transzzsír mennyiségének korlátozása és a dohányzásról való leszokást segítő kampányok, vagy a dohányzás tiltása zárt helyeken mind előremutató lépések voltak a népegészségügyi területen – mondta Szócska Miklós szerdán Budapesten.

A Szívünk napja hétvégi programsorozatról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, amit szabályozással meg lehetett tenni, azt megtették.

Hozzátette, továbbra is szükség van a különböző egészségmegőrzést népszerűsítő kampányokra, rendezvényekre, amelyeket az egészségfejlesztési irodák hálózata koordinál a jövőben.

Mint mondta, a szív- és érrendszeri megbetegedés elsősorban életmódból adódó megbetegedés, az egyes emberek maguk is sokat tehetnek egészségük megőrzéséért a különböző mozgásformák vagy az étrend átalakításával.

Szócska Miklós elmondta azt is, hogy elindult a http://egeszseg.hu oldal, amelyen releváns, az egészségüggyel kapcsolatos információk vannak fent, és ahonnan érdemes tájékozódni.

“A lépcső lehetőség. Tedd meg az első lépést” elnevezésű kampány során a mozgás és az egészségtudatos életmód előnyeit szeretnék közelebb vinni a budapestiekhez. Az Egészségkommunikációs Központ munkatársai szerdán és csütörtökön a Batthyányi téri aluljáróban és Újpest Városközpontban is népszerűsítik majd a szívbarát szemléletet; apró ajándékot kapnak azok, akik a mozgólépcső helyett a lépcsőt választják.