Újjáéledt a jótékonykodás kerületünkben

  •  
  •  
  •  

Idén nem marad karácsonyi ajándék nélkül egyetlen gyermek sem Újpesten, ha minél többen csatlakozunk az önkormányzat új jótékonysági akciójához.

Az Újpesti Önkormányzat az október 8-án megrendezett, nagysikerű Őszi Sportpartin indította útjára jótékonysági programsorozatát Újpesti Cseriti elnevezéssel. A kezdeményezés  célja, hogy az adakozás nemes hagyományát  visszahozza mindennapi életünkbe.

-A közeledő karácsony, a család, a szeretet és az ajándékozás időszaka szép keretet ad bemutatkozásunknak, melynek első lépéseként pénzadományt gyűjtöttünk olyan gyermekeknek, akiknek talán csak annyi meglepetés kerül majd a karácsonyfa alá, amennyit mi közösen teszünk oda – mondta el lapunknak Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti önkéntese.

A jóténykodás eszméje nem áll távol az újpestiektől, így nem meglepő, hogy a sportpartin szépen kigömbölyödött a pénzgyűjtő urna. A szervezők persze az adományozókra is gondoltak: az Újpesti Ajándékbolt felajánlásával ajándékutalványt sorsolt ki közöttük Wintermantel Zsolt polgármester. S mi sem bizonyíthatja jobban a kezdeményezés sikerét, minthogy a nyertes, önzetlenségből példát mutatva, nyereményét ismét felajánlotta a rászoruló gyermekeknek. Azok a kerületiek, akik szeretnék támogatni az Újpesti Cseriti tevékenységét, hamarosan újra találkozhatnak az adománygyűjtő önkéntesekkel.

tt