Újpest a 2. legsportosabb település 2011-ben

  •  
  •  
  •  

A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében 21. alkalommal bonyolították le a Kihívás Napját. Az eseményen települések versenyeztek – a lakosság létszáma szerint – hét kategóriában. A nagyvárosok kategóriájában Újpest ezüstérmes lett.

A sportrendezvény versenyirodájának adatai alapján az idei Kihívás Napján 3 millió 105 ezer 245 sporttevékenységet végeztek az ország településein. Salga Péter főszervező szerint sikeres volt az idei Kihívás Napja, amelyen 135 település és 4 kistérség vett részt. Az esemény honlapján a központi helyszínről (az újpesti Halassy Olivér Sportközpontból) élő internetes közvetítés volt olyan népszerű programokról, mint Südi Iringó táncórája, vagy Varró Gyula munkahelyi tornája, de volt hip-hop táncóra, tipegő torna és zumba aerobic is.

Újpest egész nap sportolt szerdán. A Kihívás Napján a kerület iskoláiban kicsik és nagyok, diákok és tanárok tették próbára magukat. A Halassy Olivér Sportközpontban a hip-hop táncosok voltak a legfrissebbek, ők pontban kilenckor kezdtek, de a legkisebbek sem késlekedtek sokáig. A Vörösmarty, az Aradi, a Csányi, az Ambrus és a Pozsonyi úti óvodások foglalták el a csarnokot, és a közös bemelegítést követően izgalmas váltóversenyeken mérték össze ügyességüket.

Az óvodások nem akartak elfáradni. Vidáman teljesítették a feladatokat, nevetve hajtottak a győzelemért. A verseny után, csak úgy önszorgalomból még rosszalkodtak is egy keveset.

A programon Wintermantel Zsolt polgármester is részt vett, aki elhatározta, hogy asztaliteniszben csatlakozik a versenyhez. Tervei szerint addig nem ment volna haza, amig nem tud egyetlen adogatást visszaadni. “Akkor itt alszunk” – válaszolta mosolyogva ellenfele, aki nem volt más, mint a sportlegenda, Gergely Gábor asztalitenisz világbajnok.


Csak egy kicsit szusszanhattak a résztvevők, akik türelmetlenül várták, hogy Südi Iringó mozgassa meg őket. A népszerű művész nem hazudtolta meg önmagát, fergeteges bemutatóval lepte és táncoltatta meg az érdeklődőket.

A Tábor utcai sporttelepen a csapatsportok játszották a főszerepet. Mivel az elmúlt esztendőkben kerületünk az országos összesítésben többször is dobogós helyezést ért el, a szervezők méltán bíztak abban, hogy a végelszámolást követően, idén is előkelő helynek örülhetnek az újpestiek.

Szállt a labda a röplabdapályán, alig akart a földre esni. A lányok már-már profi módon ütöttek és védekeztek, néhányukon látszott, hogy nem először próbálták ki a sportágat.


A fiúk természetesen a focipályákon vitézkedtek. Potyogtak a gólok, parázs jelenetek tarkították a mérkőzéseket. Ezúttal nem mindig a győzelem volt a legfontosabb, hiszen a Kihívás Napján a részvétel számít leginkább.

A sporteseményekről készült videó:http://www.youtube.com/watch?v=8eQMYQ3afa8