Újpest: a klubnak nincs adótartozása, a stadionra költik a TAO-pénzt

  •  
  •  
  •  

Csehi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest társ-ügyvezetőigazgatója a klub hivatalos honlapjának elmondta, a lila-fehérek pályáztak a társasági adóból leírható támogatások igénybevételére.

„A törvény július elsején lépett hatályba, és két területen – utánpótlás-nevelés, illetve infrastrukturális beruházások és felújítások – tudjuk felhasználni a közvetett állami támogatást. Mivel az újpesti futball utánpótlás-képzése az UTE-ban zajlik, azaz egyesületi felügyelet alatt, így az Újpest FC Kft. számára egyetlen lehetőség maradt a támogatások lehívására. Ez pedig a Szusza Ferenc Stadion biztonságtechnikai berendezéseinek, eszközeinek felújítása, fejlesztése” – mondta Csehi István az ujpestfc.hu-nak, aki kijelentette, a lila-fehéreknek nincs adótartozása.

„A pályázatot mi szeptember 14-én adtuk be, és örömmel közölhetem, hogy a pályázat beadásának előfeltételeként teljesítettünk egy nagyon fontos feltételt is: a NAV-tól és a Fővárosi Önkormányzattól is nullás adóigazolást kaptunk, miután az Újpest FC Kft. tulajdonosi köre teljes mértékben rendezte a klub adótartozásait. Ezt mindenképpen szerettem volna kiemelni a klub anyagi helyzetéről szóló negatív pletykák miatt, és azt gondolom, hogy a támogató cégek bizalma is erősödik így a pályázó, nevezetesen az Újpest FC Kft. iránt” – mondta Csehi István.