Újpest a kutatás-fejlesztés központja lehet

  •  
  •  
  •  

Új kutatás-fejlesztési létesítményt avatott Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő jelenlétében az Ipari Parkban, az Íves út 10. szám alatt.

Az EBEDI Kft. néven létrejött kutató-fejlesztő központot az egyiptomi Eva Group, az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja hozta létre. Az új laboratórium stratégiai fontosságú a vállalat számára, hiszen a hazai szaktudásra, illetve Magyarország kiváló földrajzi elhelyezkedésére építve kívánja megalapozni a cég további terjeszkedését a kontinensen.

Szijjártó Péter a március 4-i megnyitón hangsúlyozta, Magyarország külpolitikai-külkereskedelmi célja, hogy a korábbinál szorosabbra fűzze az együttműködést a feltörekvő piacokkal.

A kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport a jövőben magyarországi nagy egyetemekkel is együttműködik, a középtávú tervekben pedig szerepel, hogy ne csupán a kutatás-fejlesztést, hanem a gyártókapacitást is Magyarországra helyezzék. Az Ipari Park most avatott beruházásának összértéke több mint kétmillió euró.

MOA


Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő szerint a cégcsoport magyarországi jelenléte több szempontból is előnyös. Többek között azért, mert az Újpesten zajló kutatás-fejlesztés magában hordozza annak lehetőségét, hogy a későbbiekben egy termelői részleg is ugyanitt jöhet létre.