Újpest a legjobb téma

  •  
  •  
  •  

Ezt mondják azok a fotósok, akik sorra küldik a jobbnál-jobb képeket Facebook-oldalunkra és az Újpesti Sajtó Kft. által kiírt fotópályázatra is. A képeket itt is bemutatjuk, így egyre többen látják Újpestet a fotósok lencséjén keresztül.

Kerekes György középiskolás kora óta, 1966 óta foglalkozik fotózással. Az első pillanattól kezdve a természetfotózás szerelmese. Képein a tájak, virágok, hegyek, patakok és vízesések mutatják meg a természethez fűződő egyéni viszonyát, látásmódját. Gazdag érzelemvilágát nem tartja meg magának, bárki megcsodálhatja lenyűgöző fotóit. A természet egyszerű szépsége motiválja munka közben. „Ezekben érzem magam igazán otthon, de a műemlékek, templomok és keresztek is vonzanak. Az út szélén álló kereszteknél számomra nincs kifejezőbb dolog” – meséli György, akinek a fotózás nem csak egy kellemes időtöltés, hanem értékközvetítés, ismeretterjesztés, indirekt nevelés és munka egyben.

„Szeretem ezt a várost, az itt élő embereket, a gyerekeket, akikkel találkoztam, akiket tanítottam, és akiktől sokat tanultam. Jó volt itt dolgozni és jó ma is itt élni. Sok kedves és jó embert ismerhettem meg a munkám során az itt eltöltött huszonhét év alatt” – mondja György, aki Újpest egyik neves intézményvezetőjeként dolgozott városunkban. „Szeretek sétálni a városban. Legjobban a Duna parton és a Szúnyog-szigeten. Minden évszakban más és más látványt, színeket és élményt találok bennük” – teszi még hozzá Kerekes György, akinek rengeteg kiállítása volt már itt Újpesten és az országban több helyen, továbbá Erdélyben, Ausztriában, Örményországban, Finnországban. Önálló könyve is jelen meg, és több kiadványt közösen alkotott barátaival. Álma egy újabb könyv és egy kiállítás. Természetesen Újpesten. Alig várjuk!

VG