Újpest apraja-nagyja sportol a Kihívás Napján

  •  
  •  
  •  

A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb.

Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először. Az elmúlt években összesen 1525 település vett részt a vetélkedésben, amelyben Újpest mindig főszereplő volt. Kerületünk tavaly az országos összesítésben – kategóriájában – a második helyen végzett. Természetesen idén is beneveztünk a Kihívás Napja nemzetközi sportvetélkedésre.

A Tábor utcai Ifjúsági Sporttelepen reggel 9 óra és 18 óra között szervezték a sportprogramokat. Délelőtt az általános iskolások játszották a főszerepet, akik futballoztak, röplabdáztak, floorballoztak és számtalan ügyességi játékban próbálták ki magukat. Délutánra a kerületi lakosokat is meghívták egy kis testmozgásra, amelyen az UTE, az ÚCSDSE, a Diamond SK, a Diaboló SE és az USC sportolói részt vesznek – ha az időjárás engedi.

Aki nem akart a Tábor utcába zarándokolni, a Halassy Olivér Sportközpontban is mozoghatott. A tekepályán guríthatott vagy éppen a konditeremben emelhette a súlyzókat.

Az újpesti iskolák, óvodák, egyesületek is csatlakoztak a Kihívás Napjához. A sporteseményeken, edzéseken résztvevőktől beérkező eredmény-jegyzőkönyvek számadatait szintén összesítik a szervezők, és bejelentik a Kihívás Napja főrendezőinek.
(g)