Újpest büszkeségei

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete legutóbbi, június 30-án megtartott ülésén döntött arról, 2011-ben kik legyenek a városrész legrangosabb elismerésének, az Újpest díszpolgára kitüntető elismerésnek tulajdonosai.

A hagyományainkhoz híven ebben az esztendőben is széles körből várták a felterjesztéseket. A képviselő-testület döntése értelmében 2011-ben három olyan személyiség részesül a díjban, akik Újpest társadalmi, közösségi életében, illetve fejlődésében hosszú ideje kiemelkedő szerepet töltenek be.

A díjazottak: Nagykárolyi gróf Károlyi László, a városalapító leszármazottja, Pályi László, az Újpest – Kertvárosi Plébánia plébánosa, valamint Schrammel Imre Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas keramikusművész.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy Balajcza Tibor olimpikon, László Mária költő, dalszöveg író, nótaestek szervezője, továbbá Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője Újpestért-díjban részesül. A kitüntetések átadására az Újpesti Városnapok alkalmából kerül sor.

-UN