Újpest és Güttler együtt szurkolt Gyurtának

  •  
  •  
  •  

A Bajnok Teraszon felfokozott hangulatban várták a vendégek a londoni olimpia 200 méteres férfi mellúszásának fináléját. Gyurta Dániel kedvéért és sikeréért izgultak az újpestiek és az este vendége: Güttler Károly. Az Európa-bajnok, a kétszeres olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes úszó nem titkolta, hogy aranyérmet vár Danitól, de mindenkit óva intett a túlzott reménykedéstől. Mint mondta, egy olimpián minden megtörténhet, a döntőben pedig bármi.

Természetesen nem csak Gyurta esélyeiről beszlgetett kollégánkkal, hanem a magyar úszókról is szót ejtett. Bízott Cseh Laciban, gratulàlt az egész csapatnak, de látszott rajta – ahogy közeledett a döntő ideje – már minden idegszálával Gyurtára koncentrál. És, elérkezett a pillanat, amikor elcsendesedett a Bajnok Terasz, mert Dani a vízbe vetette magát, hogy rövid kèt perc elteltéval olimpia bajnokként csapjon a célba.

Zúgott a vastaps, a “szép volt Dani”. Egyesek néhány könnycseppet is elmorzsoltak, amikor felhangzott a magyar himnusz az olimpiai bajnok, Gyurta Dániel tiszteletére.

Kidrukkoltuk tehát a magyarok második aranyérmét a londoni nyári olimpián. De még nincs vége, hiszen akad még magyar versenyző, akiért tövig rághatjuk a körmeinket szurkolás közben. Gondoljunk csak Cseh Lacira vagy éppen a mi fiúnkra, az újpesti tornász fenoménra, Berki Krisztiánra.

Vasárnap tehát találkozzunk ismét a Bajnok Teraszon!

Szurkoljunk Berkinek!

Hajrá Krisztián!

Gg