Újpest FC-Újpest Önkormányzata 1-0

  •  
  •  
  •  

A november 26-én kezdődő Újpesti Karácsonyi Vásár felvezetéseként pénteken élő csocsóbajnokságot rendeztek a Városháza mögött felállított játéktéren. Délután fél egyre megérkeztek az Újpest FC labdarúgói is, akik nem jöttek üres kézzel: a gyerekeknek szánt ajándékok mellett két, a csapat játékosai által aláírt focit is hoztak, amelyet elárvereznek majd.

800×600

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}

Már délelőtt megkezdődött a csocsóbajnokság, a Szent István téren: ádáz csatákat vívtak a csapatok a zimankós időben. Közben, a déli harangszó után megérkeztek az Újpest FC labdarúgói is, akik – csatlakozva az Újpesti Cseriti jótékonysági akcióhoz – rengeteg ajándékot hoztak.

Ugyancsak az ő képviselőik adták át azt két labdát Wintermantel Zsolt polgármesternek és dr. Tahon Róbert aljegyzőnek, amelyeket a játékosok aláírásukkal tették értékessé. Egyik pöttyösre magánszemélyek, a másikra vállalkozók, cégek licitálhatnak, a befolyt összeg a nehéz sorsú újpesti gyerekekhez kerül.

A fiatal újpesti labdarúgók szemmel láthatóan vacogtak melegítőjükben, amit úgy is lehetett értelmezni, hogy kicsit féltek a következő ellenféltől.  Az önkormányzat taktikai értekezletet tartott, majd kezdetét vette a várva várt csocsós derbi. Nem kis meglepetést okozott a helyszínen, hogy Széki Attilát, alias Curtist, az Újpest FC játékosát villámigazolással átvette az önkormányzat csapata, amely szoros küzdelemben egy góllal alulmaradt neves és nemes ellenfelével szemben.

A gólt Bartha Csaba, az NB I.-es klub ügyvezető igazgatója rúgta. Az önkormányzat kapujában Cserna Sándor közbiztonsági referens állt, a védelem – Wintermantel Zsolt és Rádi Attila alpolgármester – kiválóan semlegesítette a támadásokat. Nem sokon múlott az sem, hogy a csatárok – Curtis, dr. Tahon és Tóth Sándor, az Újpesti Sajtó Kft. igazgatója – betaláljanak az ellenfél kapujába, utóbbi két kapufával szerzett érdemeket az önkormányzat csapatjátékából. Az Újpest FC csapatában Dr. Bartha Csaba, Rubus Tamás, Üveges Szabolcs, Zamostny Balázs, Electo Wilson játszott.


Mindenki jól szórakozott, a szurkolók között feltűnt Gabaj Zsófi, Újpest Arca,
 is, és ami a fő, az akcióval a legtöbbet az újpesti nehéz sorsú gyerekek nyertek.

A csocsóbajnokság tovább folytatódott, és délután négy órára ért véget.

Á.T.

 Az Élőcsocsó Fesztivál a következő eredménnyel zárult:

 Utánpótlás csapatok:  

1.     Újpesti Haladás FC;

2.     Újpest Sport Club;

3.     Újpesti Torna Egylet;

4.     Káposztásmegyeri Sport Klub;

5.     Újpesti Diákszövetség.
Felnőttek:

1.     Újpest Futsal Club;

2.     Sirály Életmód Klub.

3.     Újpest Sport Club;

4.     Káposztásmegyeri Sport Klub;

5.     Újpesti Haladás FC;