Újpest-Fradi: feladta magát az egyik randalírozó

  •  
  •  
  •  

Önként jelentkezett egy fiatal férfi, akit a 2010. szeptemberi UTE-FTC labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban keresett a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A mérkőzés helyszínén és környéken történt garázdaság kapcsán ezzel már csak három embert keresnek a rendőrök. De rajtuk kívül továbbra is keresik Breitenbach Róbertet emberölés kísérlete miatt, mert a gyanú szerint a meccs előtt az újpesti aluljáróban késsel megszúrt egy 17 éves fiút.

A BRFK tájékoztatása szerint pénteken önként jelentkezett az egyik fiatalember abból a négyből, akiknek a tavaly őszi Újpest-Fradi mérkőzés idején történt rendbontás kapcsán korábban a fotóját is közölte honlapján a rendőrség. A 23 éves fiatalembert csoportos garázdasággal gyanúsítják. Kihallgatásakor előbb tagadott, de azután az elé tart bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. A fiatalember szabadlábon védekezhet – írja hírügynökségi források alapján a hirtv.hu.

Mint ismert, a 2010. szeptemberi UTE-FTC labdarúgó-mérkőzés helyszínén és környékén a rendbontók majdnem tízmilliós kárt okoztak. Közülük többeket a helyszínen, többeket pedig 2011. január 5-én hajnalban, egy akcióban fogták el a BRFK munkatársai. A rendbontókat a helyszíni és a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével azonosították. Az elfogott garázdák közül egyébként három férfit bíróság elé állítottak, egy 18 év alatti fiú ellen büntetőeljárás, két ember ellen – „engedély nélküli pirotechnikai tevékenység miatt” – szabálysértési eljárás indult.

A mérkőzés előtt egy újpesti aluljáróban megkéseltek egy fiatalembert. Az emberölés bűntett kísérlete miatt továbbra is körözik a 30 éves Breitenbach Róbertet.