Újpest helyreigazítást kért

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata 3 éve, évente 2 alkalommal élelmiszer csomaggal gondoskodik az újpesti szépkorúakról. Ezzel az apró figyelmességgel fejezi ki az Önkormányzat szüleink és nagyszüleink felé tiszteletét.


Az index.hu portálon megjelent tudósítás rendkívüli módon meglepett. Elsősorban azért mert az Önkormányzat I. osztályú minőségű magyar burgonyára kötött szállítási szerződést, magam, az összes – 14 kamion – leszállításánál személyesen jelen voltam s láttam, hogy a leszállított áru kifogástalan minőségű. Az index általunk erősen kifogásolt cikkében foglalt tartalom nem felel meg a valóságnak, a megjelent illusztráció NEM a mi burgonyánkat ábrázolja, fotón látható sárga nylon szatyorral ellentétben az Önkormányzat piros színű hálós kiszerelésben biztosította a burgonyát.

Tisztelt Cím!
Amennyiben meg kíván győződni róla, hogy milyen szerződés szerint, milyen burgonyát osztottunk személyesen állok rendelkezésére, hogy megmutassam a szerződést és a „maradék” burgonyát mely reprezentatív mintának tekinthető, mivel minden helyszínen marad legalább 10-50 zsák.

Tájékoztatom továbbá, hogy az Önkormányzat hivatalnokai és az Önkormányzati dolgozók hétvégi szabadidejüket feláldozva gondoskodtak a több mint 200 tonna burgonya kiosztásáról. Természetesen a cikkben említett Vargánét is várják a kollégák a burgonya kicserélésére, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan a képen látható burgonyát nem a hétvégi akcióban kapta.

Méltánytalannak és etikátlannak tartjuk az index.hu eljárását, mivel több mint 250 dolgozó társadalmi munkáját kérdőjelezi meg,  több mint 20.000 ezer – osztással elégedett – nyugdíjas véleményét figyelmen kívül hagyja, és mert az újpesti hivatal megkérdezése nélkül, az általában elvárható körültekintés nélkül jelentette meg a cikket.

Kérem az alábbi helyreigazítást megjelentetni!
Az index.hu http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/06/rohadt_volt_a_valasztasi_krumpli/ című, 2014.10.06-án Spirkjoe által jegyzett cikk, több ponton is valótlan tényeket állít, ezért az alábbi helyreigazítást kérjük.
Nem felel meg a valóságnak a cikk címében közölt állítás mely szerint „rohadt volt a választási krumpli” ezzel szemben a valóság az,  hogy Újpest Önkormányzata az elmúl hétvégén több mint 21000 zsák első osztályú minőségű kifogástalan, hálós kiszerelésű magyar burgonyát  osztott szét a nyugdíjasok között. A valóság továbbá az, hogy Újpest Önkormányzata már évek óta – évente két alkalommal – élelmiszer csomagot juttat a rászoruló szépkorúaknak, melynek során a címben szereplő választási célzat fel sem merült.

Nem felel meg a valóságnak az írás azon állítása, hogy „hogy egy-egy szatyor rohadt burgonyát sóztak rájuk.” (a nyugdíjasokra) ezzel szemben a valóság az, hogy Újpest Önkormányzata az elmúlt hétvégén több mint 21000 zsák első osztályú minőségű kifogástalan, hálós kiszerelésű magyar burgonyát osztott szét a nyugdíjasok között.
Nem felel meg a valóságnak az írás azon állítása, hogy „Az egyik kerületi iskola udvarán zacskózott krumpli fele használhatatlan, büdös, rohadt vagy zöld volt, ki kellett dobni.” , ezzel szemben a valóság az, hogy az önkormányzat több mint 250 dolgozója szabadidejét feláldozva a hétvége mindhárom napján az újpesti szépkorúak több, mit 85%-át (teljes részvételi arány) kifogástalan minőségű I. osztályú magyar földből származó burgonyával, valamint magyar gyártású I. osztályú tésztával szolgálta ki. Az esetlegesen felmerülő egyéni igényeket (kisebb szemű burgonya, nagyobb szemű burgonya másik zsák kérése, stb.) kollégáink azonnal, helyben orvosolták, az osztás alatt,  az osztás utáni napon önkormányzatunkhoz minőségi panasz nem érkezett.

Nem felel meg a cikkben Varga néni állításaként lehozott mondat a valóságnak, mely szerint „amit ő kapott, az nem piaci eladásra, hanem állati takarmánynak szánt krumpli volt”, ezzel szemben a valóság az, hogy az önkormányzat által osztott burgonya I. oszályú, magyar földből származó termény volt.

Az index általunk erősen kifogásolt cikkében foglalt képi tartalom sem felel meg a valóságnak, a megjelent illusztráció NEM az önkormányzat által osztott burgonyánkat ábrázolja, fotón látható sárga nylon szatyorral ellentétben az Önkormányzat piros színű hálós kiszerelésben biztosította a burgonyát. A burgonyát szállító vállalkozó továbbá megerősítette, hogy a képeken látható burgonyák, sem minőségükben, sem fajtájukban nem egyeznek meg azzal, amit ő szállított, és amit az önkormányzat szétosztott.

Kérjem a levélben foglaltakat változtatás nélkül, azonos helyen, haladéktalanul megjelentetni szíveskedjen, ellenkező esetben sajtó-helyreigazítási pert indítunk, illetve jó hírnév megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megtesszük, nem vagyoni kártérítési igényünket érvényesíteni fogjuk.

Kelt: 2014. október 6.

Tisztelettel

Dr. Tahon Róbert
jegyző