Újpest ismét ezüstben csillog

  •  
  •  
  •  

Sikerült megőriznie országos összesítésben idén is a kategóriájában a második helyezését a Kihívás Napján Újpestnek. Az egész napos sport rendezvénysorozaton a városrész apraja- nagyja megmozdult.

Magyarországon 1991-ben rendezték meg először, kanadai minta alapján a Kihívás Napját. Az elmúlt években összesen 1525 település vett részt a vetélkedésben, amelyben Újpest mindig is főszerepet vállalt. Kerületünk az országos összesítésben – kategóriájában – a második helyen végzett.

A Tábor utcai Ifjúsági Sporttelepen reggel 9 óra és 18 óra között szervezték a sportprogramokat. Délelőtt az általános iskolások játszották a főszerepet, akik futballoztak, röplabdáztak, floorballoztak és számtalan ügyességi játékban próbálták ki magukat. Délutánra a kerületi lakosokat is meghívták egy kis testmozgásra, amelyen az UTE, az ÚCSDSE, a Diamond SK, a Diaboló SE és az USC sportolói vettek részt.

A Tábor utca mellett a Halassy Olivér Sportközpontban is bárki kedvére mozoghatott. Az újpesti iskolák, óvodák, egyesületek is csatlakoztak a Kihívás Napjához.

(g)