Újpest ismét összefog

  •  
  •  
  •  

Újra nemes cél érdekében fog össze Újpest, ezúttal is egy súlyosan beteg kisfiúnak nyújtva támogatást. A segítségnek köszönhetően a hétéves Peti és édesanyja hamarosan beköltözhet abba a lakásba, amelynek felújításához az Újpesti Cseriti, az önkormányzat jótékonysági szervezete nyújt segítő kezet.

Az összefogás Petin, a 2005-ben, komoly születési rendellenességekkel világra jött kisfiún kíván segíteni, akit édesanyja egyedül nevel. A kisfiú gyógyíthatatlan beteg, a koponyavarratok veleszületett elcsontosodásán az orvostudomány sem tud sajnos segíteni. A beteg gyermekét egyedül nevelő újpesti édesanya néhány hónapja fordult az Újpesti Cseritihez azzal a kéréssel, lakásának felújítási munkálataihoz járuljanak hozzá.

A kérés – melynek teljesítésével a kisfiú életkörülményei javulhatnak – nyitott fülekre talált, hiszen a jótékonysági szervezet nem csak a felújításhoz szükséges anyagokat vásárolta meg, de önkéntesek segítségével már el is kezdték a felújítást, amelyet ingyenesen végeznek el. Az Újpesti Városgondnokság munkatársai által végzett önkéntes festési illetve burkolási munkához csatlakoztak az UTE U17 korosztályú focistái is.

G.R.