Újpest közösségépítőivel köszöntötték az Újévet

  •  
  •  
  •  

Immár hagyományosnak mondható, újévi köszöntésre és fogadásra invitálta Újpest kiválóságait Wintermantel Zsolt csütörtökön az Újpesti Polgár Centrumba. Az eseményen több mint száz újpesti kiválóság vett részt.

Megnyitójában Wintermantel Zsolt külön köszöntötte Kiss-Simon Franciskát, Újpest “szemtelenül fiatal tehetségét”. Franciska ugyanis tagja, sőt csapatkapitánya annak a női jégkorong utánpótlás válogatottnak, amely nemrég általános meglepetésre végigverte a világ jelentős hokinagyhatalmait.

A polgármester köszöntőjében kiemelte: Mozgalmas év volt a tavalyi Újpesten. Nagyon sok minden történt a Városházán és azon kívül egyaránt.

“Minden alkalommal el szoktam mondani, hogy a politika értelmének és saját legfőbb feladatomnak a közösségépítést tartom. Ezért fontosak az olyan találkozók, mint a mai, és ezért gondolom úgy, hogy a tavalyi év sikeres volt, mert erősödött az újpesti közösség. Ezt két új kezdeményezésünk sikere mindennél kifejezőbben bizonyítja” – hangsúlyozta Wintermantel. 

“Az Újpesti Párbeszéd és a Találkozzunk többször! rendezvénysorozat. Mindkettőben nagyon sokan, sok ezren vettek részt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy mozgalommá váltak, amelyeket természetesen folytatunk idén is. Az ilyen mozgalmak erősítik azt az érzést, hogy mi újpestiek összetartozunk és szeretjük a városunkat, együtt akarunk tenni érte” – tette hozzá, kiemelve: ”Számos gyakorlati sikert is elértünk tavaly, kezdve az újpesti költségvetés stabilizálásától, a Városgondnokság beindításán át, a szakrendelő átvételéig, és jónéhány komoly fejlesztést alapoztunk meg: saját uszodát építünk, folytatjuk a Szt. István tér felújítását, és sorolhatnám tovább, mit végeztünk el, mit készítettünk elő. Mi, újpestiek eredményes időszakot tudhatunk magunk mögött.

A közös eredményeinket az emberek is érzik, elismerik. Ezt nem csak a személyes megkeresésekből tudjuk, egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás is alátámasztja.

Miközben az újpestiek 60 százaléka nagyon borúlátó az ország és Budapest helyzetét illetően, aközben Újpest helyzetével 46 százalékuk elégedett. Ez a szám tavaly január óta, vagyis a válság viharai közepette is hat százalékkal nőtt. 
A megkérdezettek mindössze 13 százaléka látja úgy, hogy nem jól mennek a dolgok Újpesten.

Mindezekre alapozom azt, hogy erősödött az újpesti közösség, tehát alapvetően jó úton járunk, ezen kell tovább mennünk” – húzta alá Wintermantel Zsolt.

A polgármester szólt az ország jelenlegi helyzetéről is, és arról, milyen lehetőségeink, esélyeink vannak a mai európai viszonyok közepette. “Minden siker titka az emberek összefogásában rejlik.

Én ebben hiszek, ezért dolgozom, és arra kérem Önöket, megköszönve eddigi támogatásukat, segítségüket, javaslataikat, hogy ebben a munkában továbbra támogassanak. Mi azzal tudunk legtöbbet tenni Magyarországért, ha együtt dolgozunk tovább Újpestért – zárta köszöntőjét a polgármester.