Újpest kutyaügyben is a legjobbak között

  •  
  •  
  •  

Ötödik alkalommal rendezte meg a belvárosi Szabadság téren piknikjét az EB OVO, a Felelősségteljes Kutyatartók Egyesülete. A rendezvényre civil kutyás szervezetek, egyesületek, önkormányzatok is meghívót kaptak, hiszen idén először adták át az EB OVO Díjat azoknak, akik sokat tettek a felelős városi kutyatartás segítéséért, népszerűsítéséért, az állatvédelemért. A díjazottak közt Újpest Önkormányzata is szerepelt.

Csonka Berta, az Egyesület elnöke az elismerő oklevelet és az üveg plakettet azzal adta át Wintermantel Zsolt polgármesternek, hogy ez a budapesti önkormányzat az egyetlen, amely többrétű kutyás stratégiát dolgozott ki és valósított meg. A díjat Wintermantel Zsolt Pataki Gáborral, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetőjével együtt vette át, mondván – Újpest ebben is elöl jár, hiszen a fővárosban itt alakult meg először járőrszolgálat, melyet az önkormányzat is támogat.

Újpest egyébként két EB OVO Díjat is elhozott, hiszen a Tükör Módszer kidolgozásáért, és a városi kutyavizsga előkészítéséért ebben a kitüntetésben részesült Korom Gábor, a Népszigeti Kutyaiskola vezetője is.