Újpest nagy múltú körzete

  •  
  •  
  •  

Bartók Béla, Újpest 7. számú választókerületének képviselője szerint a náluk megvalósított fejlesztések valamennyi korosztályt érintenek, és mindenkinek kedvezőek. Sőt, ebben a választókerületben arra is találhatunk példát, mire képes önerőből egy közösség.

A választókerület olyan nagy múltú, régen fennálló városrészeket foglal magába, mint az Attila utca vagy a Váci út. Bartók Béla, aki egyben az önkormányzat Gazdasági és Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke is, már az összegzés elején kiemeli: az egyik legelső megvalósított fejlesztés a Fóti úton létesített kerékpársáv.

– Az egészséges életmód, a mozgás szeretete minden korosztálynak fontos a legsportosabb városban, ugyanakkor az sem elhanyagolható, hogy megteremtsük a két keréken való biztonságos közlekedés lehetőségét – magyarázza Bartók Béla. – A sportot nem lehet elég fi atalon elkezdeni – fűzi hozzá. – Éppen ezért kapott ovi-foci pályát a Vörösmarty Tagóvoda, amely az anyaintézmény Ambrus Óvoda csoportjaival közösen használja a műfüves pályát.

Az iskolába igyekvők és a gyalogosok biztonságát szolgálja a Baross utca és a Langlet Waldemár utca kereszteződésénél létesített átkelő. Bartók Béla kiemeli: az Újpesti Párbeszéd visszajelzései alapján kicserélték az aszfaltburkolatot a Perényi Zsigmond utcában, amivel nemcsak a közlekedő-, hanem a parkolófelületeket is rendbe tették, ezenfelül az úttest új szegélyt kapott.

– Újpest mindig is befogadó közösség volt, és ebben a választókerületben az itt élők azt is megmutatták, mire képes az összefogás ereje: a Bródy Imre utcában lévő négyemeletes társasházat a lakók önerőből újíttatták fel. Az összefogás példaként szolgálhat arra, hogy egy-egy kisebb közösség saját erejéből is képes értéket teremteni.

Bartók Béla végül hozzáteszi: a Megyeri Úti Általános Iskola felújítása sok környékbeli, az orvosi rendelők megújítása pedig valamennyi újpesti érdekét szolgálja.