Újpest „nővére”

  •  
  •  
  •  

1903., Báránd és 2007. Újpest – egy törékeny, ám energikus néni 104 éve köti össze a két dátumot. Boda Lajosné, Eszti néni 104 éves lett augusztus 30-án.
Eszti néni mindannyiunkat megszégyenítő derűvel és egészségben fogadta Farkas István tiszteletét és ajándékát, amellyel a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte nem kis büszkeséggel feltehetően Újpest legidősebb polgárát.

-Még kimondani is hihetetlen, hogy Eszti néni 1969-ben már nyugdíjba ment – méltatta a rendkívüli születésnapot Farkas István. – Büszkék lehetünk mindannyian, hogy egy olyan ember él a kerületünkben, aki már négyévesen rácsodálkozhatott Újpest város születésére is.
-Kilenc gyerek, 19 unoka, 36 dédunoka és lassan nyolc ükunoka, hirtelenjében ennyi közvetlen családtagot tudok összeszámolni – sorolta a leszármazottakat Eszti néni. – Az igaz, hogy itt a hetedik emeleten már nem tudom fogadni mindük köszöntését, épp’ ezért a századik születésnapomhoz egy állóhajót fogadtunk, ott elfértünk.
Eszti nénit azóta több jelentős államférfi is üdvözölte a káprázatos korát köszöntve, s a suta kérdést, hogy mi a titka ennek a szép kornak, egyszerű szavakkal válaszolja meg:
-A szeretet. Tudni kell szeretni az életet és egymást egyaránt. Nincs más titok.
Az Újpesti Média munkatársai és olvasói nevében további jó egészséget kívánunk, Eszti néni!